perjantai 29. helmikuuta 2008

Pahantuulisen vanhuksen paluu


Tässä lähistöllä asuu sellainen vanha mies, jolla on aina, säästä tai vuodenajasta riippumatta, varrelliset talvilenkkarit ja karvahattu. Köpöttää hitaasti ja kärsivän näköisenä rollaattoriin nojaten asunnoltaan kioskille ja takaisin. Minulla on aina jotenkin käynyt sääliksi. Joskus jopa mietin, kun miekkosta ei ollut muutamaan kuukauteen näkynyt, josko jotain oli sattunut.

Voi olla, että eilisen jälkeen sääliä ei enää tunneta.

Lähdin iltapäivällä koirien kanssa ulos, ja huomasin, että tämä rollaattorimies tuli vasemmalta tien yli. Huusi jotain tytölle, joka käveli häntä vastaan suojatiellä. Kohtasimme korttelin kulmassa, ja minäkin sain kommentin, josta en ensin saanut selvää, koska miehellä ei ilmeisesti ole kovinkaan montaa hammasta jäljellä, joten pyysin miestä toistamaan sanansa. "Mene vittuun noiden koiries kanssa." Ahas. Ilmoitin, että en suostu moiseen. "Mene vittuun noiden koiries kanssa", kuului taas. Minä sanoin miehelle, että mielestäni oli aika epäkohteliasta puhutella tuntemattomia noin. Mies: "Painu vittuun." Aloin jo vähän ärsyyntyä, ja kehotin häntä painumaan sinne itse. Mies: "Eikun sinä, painu vittuun."

Mitä sitä sanotaankaan huonokäytöksisistä nuorista ihmisistä? Sellaisiakin kyllä on, mutta hitto - jos vanhuksetkin käyttäytyvät noin, niin sitten sietäisi kyllä pitää vähän pienempää ääntä niistä huonosti käyttäytyvistä nuorista. Ainakin, jos itse on huonosti käyttäytyvä vanhus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
silps kirjoitti...

Poistin kommentin, kun minen kauheasti tahdo miun etunimeä täällä kuitenkaan viljeltävän - sitä kun ei ikinä tiedä, kuka tätä sattuu lukemaan. Mutta kommentoijalle: pidän vinkin mielessä seuraavaa kohtaamista varten.