keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Back to school


Tänä syksynä olen tiistai-iltapäivisin opiskelija. Kahden tunnin ajan. Suureksi närkästyksekseni jouduin raahaamaan raajani englannin kielen tutkimuksen johdatuskurssille - ihan hyödytöntä soopaa tässä vaiheessa opintoja (varsinkin, kun minulla ei ole minkäänsortin aikomusta alkaa harjoittaa tutkimusta englannin kielessä). Mutta sinne piti mennä, koska olin aiemmin hidas ja laiska, enkä saanut/tajunnut laittaa aineopintoja kiinni ennen kuin tämä kurssi ympättiin sinne mukaan.

Kokemus oli järkyttävä. Siellä minä siis istuin, keskellä toisen vuoden englanninopiskelijoita, jotka vaikuttivat järkyttävän nuorilta. Kurittomilta. Suorastaan teini-ikäisiltä. Kovaäänisiä vahvasti meikattuja tyttöjä. Pitkänhonkeloita haituvanaamaisia poikia, jotka takarivissä väittelivät verkkopiuhoista. Nihkeä ja niuho virkanainen sisälläni tahtoi huutaa kovaan ääneen 'Behave!', mutta onnistuin hillitsemään hänet. Muutenkin oli vähän vaikeata malttaa istua paikoillaan ja kuunnella - lingvistiikka kun ei missään kielessä ole oikein my cup of tea.

Toissapäivänä minulla oli oikein mukava ilta. Menin elokuviin erään pitkäaikaisen projektin kanssa (pitkäaikaisen siinä mielessä, että olen jo parin vuoden ajan yrittänyt herätellä tämän ihmisen kiinnostusta siinä pahemmin onnistumatta) ja sitten vielä pizzalle ja parille oluelle. Ja sitten projekti vielä piipahti pikaisesti kotonani tervehtimässä koiria ja hakemassa kasvin. Aina kun tyypin tapaa on kivaa ja mukavaa ja sitä alkaa kuvitella, että ehkäjosvaikkajoskusjotainsittenkin, mutta sitten ollaan päivä- ja viikkokausia vailla mitään kontaktia, ja lannistus saapuu taas. Ehkei se vain tajua.

 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Kuka kurssin pitää? Onko kaikkienkunlaitoksen vanhat parrat, kirjaimellisesti, yhä siellä vai onko joku onnistunut lähteen eläkkeelle vielä? :-)

silps kirjoitti...

Kah, huomenta Dublin!

Mihinkäpä ne vanhat sieltä katoaisivat.. puukenkäprofessori jäi eläkkeelle muutama vuosi sitten, mutta muuten ovat juurtuneet kiinni. Kurssin pitää komea ja karvainen monobrow-aussimme. :I

Anonyymi kirjoitti...

Otan osaa. Onko Gregi vieläkään oppinut puhumaan ilman että sillä on valmis scripti nenän edessä ja varmuuskopio jaettu kaikille osallistujille? Opiskelijankappaleessa pitäisi vielä olla pari aukkoa mitä täydennetään luennon aikana että on varmasti pakko kuunnella..
Täällä ei ole satanut pariin viikkoon ja nyt jopa paistaa aurinko eli on aika täydellistä. :)