sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Syyskuun 7.


Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1251 eaa oli auringonpimennys, joka kuulemma oli merkkinä Herkuleen syntymästä.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1776 nähtiin maailman ensimmäinen sukellusvenehyökkäys, kun amerikkalainen Turtle-niminen sukellusvehje yritti kiinnittää aikapommin brittiamiraali Richard Howen lippulaiva HMS Eaglen runkoon New Yorkin satamassa.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1822 Pedro I (tai, kuten hänen ystävänsä häntä kutsuivat, Pedro de Alcântara Francisco Antônio João Carlos Xavier de Paula Miguel Rafael Joaquim José Gonzaga Pascoal Cipriano Serafim de Bragança e Bourbon) julisti Brasilian itsenäiseksi Portugalista.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1901 boksarikapina päättyi Kiinassa rauhansopimukseen.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1911 ranskalainen runoilija Guillaume Apollinaire vangittiin epäiltynä Mona Lisa -varkaudesta Louvren taidemuseosta.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1940 saksalaiset aloittivat Lontoon pommitukset.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1998 Stanfordin yliopiston opiskelijat Larry Page ja Sergey Brin perustivat Googlen.

Syyskuun seitsemäntenä päivänä vuonna 2008 minulla on vähän paha mieli. Tässä siihen syyt, eniten painavat ensin.

1. Kusti on kipeä. Se pissaa verta. Huomasin tänä aamuna, soitin päivystävälle eläinlääkärille, joka sanoi, että uroskoirat nyt vain joskus saattaa pissata verta. Jos siihen ei liity muita oireita ja jos se ei jatku kauaa, ei välttämättä vaadi toimenpiteitä. No, verta tuli edelleen iltapäiväkävelyllä, ja nyt alkoi itse pissaamisprosessi näyttää vähän hankalalta. Huomenna pitää siis mennä lääkäriin. Ja se ahdistaa. Tulee ihan mieleen ajat edellisen koiran kanssa.. sillä kun oli struviittikiteitä ja -kiviä ja tulehduksia paljon ja usein. Ja minä kun olen vähän stressaajatyyppiä. Jos joku läheinen sairastaa tai jos koirat sairastaa. Ja kun ei tiedä, mistä ja miksi se veri tulee - onko se vain tulehdus, vai onko siellä jotain pahemminkin vinksallaan.

:(

2. S on nyt sitten lähtenyt. Viimeisenä iltana, eli perjantaina, syötiin pizzaa pahvilautasilta ja välteltiin tunteilua. Käytiin parilla siiderillä parissa tutussa paikassa, ja muisteltiin ja vähän tunteiltiin. Ja menihän se itkuksi sitten lopulta.

3. En enää jaksa sitä idioottia, joka asuu tuossa alapuolella. Olin perjantai-iltana niin väsynyt, että toistaiseksi viimeinen ulkoilu S:n kanssa päättyi jo perjantain puolella, ja olin kotona jo puolenyön aikaan. Aikomuksena oli nukkua pitkään ja hartaasti lauantaiaamuna. Mutta alakerran nuoriherra oli toista mieltä, ja aloitti tappelun vieraansa kanssa klo 5 aamulla. Tai no, ensin vain mökellettiin suureen ääneen kännissä, kuunneltiin musiikkia sellaisella volyymilla, että minä tunnistin biisin ja sanat (mm. Glenn Medeirosin Nothing's Gonna Change My Love for You oli soittolistalla), ja sitten alkoi tappelu. Epämääräistä kolinaa. Huutoa. Mölinää: 'Vittu, nyt lyön!' 'Ulos minun kämpästä!' 'AAAAAAAAAGHH!' Ikkunoiden helinää. Huonekaluja seinillä. Ja yksi kappale übervittuuntuneita ja -väsyneitä naapureita yläpuolella.

4. Se hakemani työpaikka yliopistolla on ilmeisestikin uhrattu akateemiselle nepotismille. En tajua, miksi paikka piti laittaa hakuun ja tuhlata ihmisten aikaa, jos kerran siihen oli jo kaavailtu jotakuta tiettyä. Minulla työt jatkuvat näillä näkymin vain marraskuun alkupuolelle, ja järkytyksekseni joudun hetkellisesti töihin kassaan. Minä, joka en ole koskaan tullut toimeen numeroiden kanssa.

5. Huomenna on maanantai.

6. Päähän sattuu ja kurkkuun koskee. Ehkä saan flunssan.

7. Pirkan mansikkajuustokakkujäätelö on pahaa. Ei ole juustokakkua nähnytkään.

Ei kommentteja: